» Отдых » Новости туризма

Для отримання мультивізи в Грецію її треба тільки попросити

    всего 84291 отеля

Для отримання мультивізи в Грецію її треба тільки попросити

Дипломати Греції активно обговорюють можливість полегшення візового режиму для російських туристів. Не виключена ймовірність, що піврічні мультивізи будуть видаватися всім обращающимся, а не тільки тим, хто вже кілька разів відвідував Грецію.

За словами заступника міністра культури і туризму Греції Нікітіадіса Георгіоса, зараз мало хто просить грецькі мультивізи. Але якщо турист або туроператор вкажуть в анкеті, що хочуть мультивізу, швидше за все, вона буде видана. У 2009 році наші туристи отримали 250 тисяч грецьких віз. Російські туроператори прогнозують 30%-ве зростання турпотоку до Греції в нинішньому році. За даними консульства цієї країни, до 25 липня 2010 року вже видано 177 000 в'їзних документів.

Грецька сторона має намір полегшити можливість отримання віз до наступного сезону. Штат консульства поповниться 30 новими співробітниками, що дасть можливість працювати у кілька змін і обробляти більшу кількість заявок. Крім того, планується створення додаткових філій візового центру в містах-мільйонниках. На даний момент візові центри Греції працюють в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі і Новосибірську.

Що стосується можливого скасування візового режиму між Росією і країнами ЄС, заступник міністра туризму Греції повідомив на прес-конференції в Москві, що греки разом з Італією, Німеччиною, Фінляндією та Кіпром на найближчому саміті виступлять з ініціативою про розгляд цього питання. Таким чином, все більше країн - учасниць Шенгенської угоди та членів ЄС - підтримують цю ідею.

У сформованій економічній ситуації в Греції туристів можуть відлякати тільки повідомлення про часті страйки і трапляються масові заворушення. Втім, як запевняє заступник міністра туризму Греції, страйки і заворушення проходять тільки в Афінах, так що більшість відпочиваючих на узбережжі і островах їх навіть не помічають.

Варто відзначити, що в ці тижні в Греції розглядається законопроект про відшкодування незапланованих витрат тим туристам, які затрималися в Греції і зазнали збитків через страйки тих чи інших служб. Однак про прийняття цього закону говорити рано, і механізми отримання компенсацій в таких випадках поки не продумані.

Не секрет, що пляжний відпочинок в Греції комфортний тільки влітку. Але країна готова приймати гостей цілий рік. Для цього в Греції розвиваються паломницький, культурний, конгресовий, активний і агрономічний види туризму.
28 июля 2010, 09:18





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт