» Отдых » Новости туризма

Замок - символ Литви може повністю зруйнуватися

    всего 84291 отеля

Замок - символ Литви може повністю зруйнуватися

Вільнюський замок Гедімінаса з розвівається прапором, що стоїть на однойменній горі, є символом Литви. Проте вже протягом кількох останніх років учені попереджають про зростаючу небезпеку: в горі відбуваються активні геологічні процеси. Зараз же до цього додалися сильні дощі, що розмивають грунт. На думку геологів, схили гори загрожують обвалитися в будь-який момент, обрушивши залишки замку, в якому, до того ж, з'явилися нові тріщини.

Особливо небезпечне місце - західний схил, на якому вже кілька разів спостерігалися зсуви, повідомляє DELFI. lt. Спочатку вежа Гедімінаса була побудована на майданчику, але тепер вона виявилася чи не на краю обриву.

А північному схилу, де знаходиться Нижній замок з музейними колекціями, загрожує небезпека через геологічної будови гори: воно листкове - з піску та суглинку. Тому грунтові води, особливо після злив, накопичуються на прошарках суглинку і, стікаючи, підмивають схил.

Ще одна проблема - дерева: вони не укріплюють схили, а розхитують їх при сильному вітрі. Але основна проблема в тому, що гора не належить жодній з діючих на ній організацій, тому ніхто не готовий взятися за укріплювальні роботи. Громадськості залишається тільки чекати допомоги від держави.

Замок Гедімінаса - одна з найцікавіших пам'яток литовської столиці. Згідно з легендою, виявленої в одному з літописів XVI століття, замок на березі річки Вільня (Вільняле) був побудований великим князем Гедімінасом після того, як йому приснився пророчий сон. Час його створення відносять до 1230 році. З тих пір історія замку нерозривно пов'язана з історією Вільнюса і самої Литви.
27 июля 2010, 16:52





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт